surówka z kapusty pekińskiej z pomidorkami koktajlowymi i kukurydzą

4.95 (156 ocen)

  • 15 min

Szybka, bardzo smaczna surówka do niemal każdego obiadu, polecam też do sadzonego jaja, pycha !

  • 15 min

Składniki:

  • 0,5 średniej kapusty pekińskiej
    10 - 12 sztuk pomidorków koktajlowych
    0,5 puszki kukurydzy
    1 średnia cebula lub pęczek szczypiorku
    2 łyżki majonezu + 3 łyżki jogurtu naturalnego
    sól, pieprz
    0,5 łyżki soku z cytryny do skropienia posiekanej kapusty
    1/3 łyżeczki cukru (opcjonalnie, jeśli komuś surówka wyda się zbyt kwaśna)
Wystaw ocenę:

4.95 (156 ocen)

Zobacz również:

Napoje Majonez

Surówka z kapusty pekińskiej z pomidorkami koktajlowymi i kukurydzą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Liście kapusty poobkrawać od głąba, posiekać, skropić odrobiną soku z cytryny.
    Pomidorki pokroić w ósemki, szczypior posiekać, kukurydze odsączyć z zalewy.
    Wszystko wrzucić do miski, doprawić, wymieszać z sosem majonezowo - jogurtowym, wymieszać, schłodzić przez chwilkę w lodówce.

Porady

Do sałatki będzie pasował również świeży ogórek pokrojony w kosteczkę.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować