Surówka z kapusty pekińskiej z żurawiną

4.99 (187 ocen)

  • 20 min
  • Dla 6 osób

Szybka smaczna i efektowna surówka z kapusty pekińskiej z suszoną żurawiną .Doskonale pasuje do mięs pieczonych lub smażonych,a najlepiej do drobiu.

  • 20 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • pół kapusty pekińskiej

    1 marchewka

    1 jabłko

    garść suszonej żurawiny

    majonez

    sól,pieprz

    sok z cytryny

    cukier
Wystaw ocenę:

4.99 (187 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z kapusty pekińskiej z żurawiną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żurawinę zalewamy gorącą wodą, pozostawiamy na 15 minut, odcedzamy. Kapustę pekińską drobno siekamy, marchewkę i jabłko, obieramy, ścieramy na tarce o grubych oczkach, skrapiamy sokiem z cytryny. Dodajemy majonez, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i cukrem. Wszystko dokładnie mieszamy.

Porady

Surówka najlepiej przyrządzić przed podaniem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować