Surówka z kiszonej kapusty

0 (0 ocen)

  • 5 min

Tę surówkę najchętniej podaje do dań z ryb, ale myśle, że pasuje do wszystkiego:)

  • 5 min

Składniki:


  • 0,5 kg kiszonej kapusty
    1 cebula
    2 marchewki
    3 ząbki czosnku
    5 łyżek oliwy z oliwek lub oliwy
    1 łyżka cukru
    świeżo zmielony pieprz
    sól
    natka pietruszki
    łyżeczka kminku

Surówka z kiszonej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z kiszonej kapusty odciskamy sok i mieszamy ją z drobno posiekaną cebulą, tartą na tarce marchewką, wyciśniętym przez praskę czosnkiem, kminkiem, natka pietruszki, solą pieprzem i cukrem. Po dokładnym wymieszaniu dodajemy oliwę z oliwek lub olej i zajadamy.

Komentarze

Podobne przepisy