SURÓWKA z KISZONEJ KAPUSTY

0 (0 ocen)

  • 10 min

Najlepiej smakuje zimą. Smaczna i pełna witamin. Idealny dodatek do mięsa lub ryby.

  • 10 min

Składniki:

  • 0,5 kg kiszonej kapusty ( najlepiej domowej ;)
    1 duża marchewka
    0,5 małej cebuli
    natka pietruszki
    ok. 1 łyżka cukru ( ilość zależy od tego, jak kwaśna jest kapusta)
    sól
    pieprz
    olej lub oliwa z oliwek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Surówki Kapusta kiszona

Surówka z kiszonej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę odcisnąć ( najlepiej w dłoniach) z soku i pokroić.
  • 2. Cebulę drobno pokroić i posypać solą ( można to zrobić wcześniej). Marchew zetrzeć na tarce, a pietruszkę posiekać.
  • 3. Połączyć kapustę z resztą składników.Dodać cukier, doprawić pieprzem i ewentualnie solą. Polać oliwą i dokładnie wymieszać.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta kiszona

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować