Surówka z kiszonej kapusty

0 (0 ocen)

  • 15 min

Zdrowy pełen witamin dodatek do obiadu, mnie najlepiej smakuje z rybą

  • 15 min

Składniki:

  • 300 g kapusty kiszonej
    marchewka
    cebula (najlepiej czerwona)
    jabłko
    2 łyżki oliwy
    pół łyżeczki cukru
    sól opcjonalnie

Surówka z kiszonej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę odcisnąć, włożyć do miski.
    Marchew oskrobać, umyć, zetrzeć na grubych oczkach.
    Cebulę pokroić w kostkę, osolić aby zmiękła.
    Obrane jabłko również zetrzeć na tartce jarzynowej.
    Wszystkie składniki wymieszać, oprószyć cukrem, skropić oliwą.
    Ewentualnie można dosolić i odstawić do lodówki, aby smaki się przegryzły.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy