Surówka z kiszonej kapusty ze śliwką

0 (0 ocen)

  • 15 min

Kapusta kiszona dobrze współgra z delikatnie słodką śliwką.

  • 15 min

Składniki:

  • 40 dag kiszonej kapusty z marchewką
    mały por sałatkowy
    kawałek selera
    8 suszonych śliwek (najlepiej kalifornijskich)
    2 łyżki oliwy
    1 łyżka soku z cytryny
    cukier, pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Surówki Kapusta kiszona

Surówka z kiszonej kapusty ze śliwką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę kroimy, seler obieramy i ścieramy na tarce, por drobno siekamy. Wszystkie składniki mieszamy. Dodajemy pokrojone śliwki ( 2-3 śliwki zostawiamy do ozdoby), oliwę, sok z cytryny, przyprawiamy do smaku i mieszamy.
    Surówkę możemy udekorować pokrojonymi śliwkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta kiszona Śliwki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować