Surówka z kiszonej kapusty i marchwi

5 (158 ocen)

  • 15 min

Bardzo prosta i smaczna surówka, świetny dodatek do mięs.

  • 15 min

Składniki:

  • Ok 0.5 kg kiszonek kapusty
    1 duża marchewka lub 2 mniejsze
    sok z połówki cytryny
    sól, pieprz, 3 łyżki oliwy lub oleju słonecznikowego
Wystaw ocenę:

5 (158 ocen)

Zobacz również:

Surówki Kapusta kiszona

Surówka z kiszonej kapusty i marchwi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę przelewamy zimną wodą, by przepłukać z nadmiaru kwasu. (Ja zostawiam zawsze kwaśną, bo oboje z Mężem bardzo taką lubimy.)
    Wyciskamy na sitku i siekamy na drobne kawałeczki. Dodajemy startą na małych oczkach marchewkę oraz sok z cytryny. Mieszamy razem z oliwą i doprawiamy do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta kiszona

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować