Surówka z kiszonej kapusty na ciepło

5 (164 ocen)

dobra przystawka do obiadu

Składniki:

  • - 0,5 kg kapusty kiszonej z marchewką można dodać marchewkę świeżą startą na dużej tarce
    - 1 cebula
    - 2 łyżki margaryny
    - pieprz, sól
    - 1 łyżeczka mąki
Wystaw ocenę:

5 (164 ocen)

Zobacz również:

Surówki Kapusta kiszona

Surówka z kiszonej kapusty na ciepło - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. - kapustę opłukać z nadmiaru kwasu jak nie mamy w kapuście marchewki zetrzeć na tarce marchewkę i razem z kapustą ugotować odcedzić
  • 2. - cebulę obrać pokroić w kostkę podsmażyć na margarynie na złoty kolor dodać odcedzoną kapustę smażyć do odparowania wody oprószyć górę kapusty mąka i zaraz dobrze wymieszać doprawić pieprzem i solą
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta kiszona

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować