Surówka z kiszonej i pekinki z dodatkami

0 (0 ocen)

  • 30 min

Połączenie dosyć niezwykłe ale smak doskonały:)

  • 30 min

Składniki:

  • mała garść kapusty kiszonej
    200 g kapusty pekińskiej
    1/2 cebuli
    1 średnia marchewka
    2 ogórki kiszone
    2 łyżki majonezu
    sól,pieprz

Surówka z kiszonej i pekinki z dodatkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę drobno posiekać i przepłukać pod bieżącą wodą. Odcisnąć i przełożyć do miski. Pekinkę poszatkować w paseczki i również przepłukać pod wodą i osuszyć. Dodać do kapusty kiszonej. Cebulę drobno posiekać. Marchewkę obrać, umyć i osuszona zetrzeć na dużych oczkach. Ogórka także zetrzeć na dużych oczkach i dodać razem z marchewką do miski. Przyprawić i wymieszać. Dodać majonez, połączyć go z resztą składników. Odstawić surówkę na godzinę do lodówki. Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy