Surówka z kiszonej z pekinką i jabłkiem

0 (0 ocen)

Jak każdą surówkę również tą robi się błyskawicznie a efekt jest przesmaczny:) polecam:))

Składniki:

  • Składniki na surówkę dla 1 osoby:

    garść kapusty kiszonej
    1 duży liść pekinki
    1 jabłko
    1 ogórek gruntowy
    3 rzodkiewki
    1 dymka ze szczypiorem
    2 łyżki oliwy
    sól, świeżo mielony pieprz
    1 łyżeczka cukru
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Surówki Kapusta kiszona

Surówka z kiszonej z pekinką i jabłkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę kiszona odcisnąć i drobno poszatkować. Przełożyć do miski. Warzywa umyć, osuszyć. Pekinkę poszatkować najdrobniej jak się da i dodać do kiszonej. Ogórka ( ze skórką) i rzodkiewki zetrzeć na dużych oczkach i lekko odcisnąć. Dymkę wraz ze szczypiorkiem drobniutko posiekać. Dodać do miski. Z jabłka wykroić gniazdo nasienne a następnie wydrążyć miąższ, zostawiając miseczkę z jabłka. Miąższ pokroić na małe kawałki i dodać do miski. Doprawić solą i pierzem oraz oliwą. Wymieszać. Spróbować, jeśli surówka jest za kwaśna dodać cukier i ponownie wymieszać. Przełożyć do miseczki z jabłka i odłożyć na około 30 minut do lodówki. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta kiszona Kapusta pekińska

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować