Surówka z kiszonych ogórków, jabłka i cebuli

4.84 (219 ocen)

  • 10 min

Zamiast ogórków kiszonych możemy podać do obiadu taką surówkę.

  • 10 min

Składniki:

  • 5 ogórków kiszonych
    1 jabłko
    1 cebula
    1/2 pęczka natki pietruszki
    3 łyżki oleju o smaku cytryny i bazylii
    sól, pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.84 (219 ocen)

Zobacz również:

Surówki Ogórki kiszone

Surówka z kiszonych ogórków, jabłka i cebuli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ogórki kiszone i jabłko (można dodać je ze skórką) zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Obraną cebulę pokroić w drobną kostkę. Natkę pietruszki posiekać. Ogórki, jabło, cebulę i natkę wymieszać ze sobą. Następnie dodać olej, pieprz i odrobiną soli. Przed podaniem schłodzić przez chwilę.

Porady

.W tej surówce użyłam oleju kujawskiego o smaku cytrynowo-bazyliowym.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować