Surówka z ogórków z rodzynkami

0 (0 ocen)

Trochę kuchnia bałkańska, trochę bliskiego wschodu. Smakuje zupełnie inaczej niż ogórki, właściwie tylko zapach i konsystencja świadczą o tym, że to ogórki.

Składniki:

  • • 500 g ogórków gruntowych
    • 3 łyżki rodzynek
    • 1 łyżka miodu płynnego
    • 3 łyżki kwaśnej śmietany
    • sól do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z ogórków z rodzynkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • surówka z ogórków z rodzynkami 1. • Ogórki obrać ze skórki i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
    • Posolić i odstawić na 30 minut, po czym odcisnąć wodę.
    • Rodzynki namoczyć w gorącej wodzie, po 30 minutach odcisnąć wodę.
    • Ogórki wymieszać z rodzynkami, miodem i śmietaną.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ogórek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować