Surówka z młodej białej kapusty

0 (0 ocen)

  • 20 min

Smaczna , zdrowa surówka , najlepsza z koperkiem.

  • 20 min

Składniki:

  • 1/2 małej młodej kapusty
    1/2 kukurydzy w puszce
    ogórki kiszone 2 sztuki
    oliwa z oliwek 1/2 łyżeczki
    koper świeży
    sól do smaku
    pieprz czerwony
    jagody goji niekoniecznie

Surówka z młodej białej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę płuczemy i drobno szatkujemy lub ścieramy na grubych oczkach tarki , solimy i wygniatamy.
    Dodajemy odsączoną kukurydzę i utarte na grubych oczkach ogórki.
    Całość doprawiamy posiekanym koperkiem , solą i czerwonym pieprzem.
    Dla chętnych , wierzch można posypać namoczonymi jagodami goji.
    Surówka może być dodatkiem do obiadu , ale też samodzielnym daniem .
    Smacznego .

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy