Surówka z młodej kapusty

0 (0 ocen)

  • 15 min

Szybko się przygotowuje i jeszcze szybciej znika :)

  • 15 min

Składniki:


  • mała młoda kapusta
    marchew
    pęczek koperku
    Dressing:
    50 ml oliwy z oliwek
    50 ml dressingu ryżowego
    2 łyżki cukru
    sól

Surówka z młodej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę podzieliłem na ćwiartki i poszatkowałem. Dodałem startą marchew i posiekany koperek , oprószyłem solą ,wszystko dokładnie wymieszałem. Do słoika wlałem oliwę ,dressing ryżowy oraz cukier. Słoik zakręciłem i połączyłem ze sobą wszystkie składniki dressingu (do momentu zupełnego rozpuszczenia się cukru). Zawartość słoika wlałem do surówki i wymieszałem. Przed podaniem schłodziłem w lodówce.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy