Surowka z młodej kapusty i ogórka kiszonego

4.5 (181 ocen)

  • 10 min

Ciekawy smak.

  • 10 min

Składniki:

  • ćwiartka młodej kapusty(może być zwykła biała)
    4 ogórki kiszone
    1 cebula
    kawałek pora ( biała część)
    1 marchew
    szczypior
    łyżeczka oleju
    sól,pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (181 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surowka z młodej kapusty i ogórka kiszonego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę podszatkować, marchew zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
    Cebulę pokroić w kostkę. Pora drobno pokroić w paski. Ogórki pokroić w drobną kostkę. Szczypior posiekać.
    Wszystko wymieszać, przyprawić solą,pieprzem i olejem :)

Porady

W sezonie zimowym można użyć kapusty białej :)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta Młoda kapusta

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować