Surówka z młodej kapusty z kiszonym ogórkiem

0 (0 ocen)

  • 15 min

Ta surówka świetnie sprawdzi się jako dodatek do wiosennego obiadu lub lekka przekąska. Wyrazisty kiszony ogórek świetnie kontrastuje ze słodkawym jabłkiem i chrupiąca kapustą. Pycha!

  • 15 min

Składniki:

  • ½ młodej kapusty
    2 jabłka
    2 ogórki kiszone
    łyżeczka koperku
    2-3 łyżki jogurtu greckiego
    sos sałatkowy ziołowy

Surówka z młodej kapusty z kiszonym ogórkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę drobno siekamy. Jabłka myjemy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Podobnie postępujemy z kiszonymi ogórkami. Koperek myjemy i drobno siekamy. Z jogurtu i sosu sałatkowego przygotowujemy dresing. Mieszamy z warzywami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy