Surówka z młodej kapusty z ogórkiem małosolnym i kalarepką

0 (0 ocen)

Uwielbiam surówki pełne warzyw :) Z kapusty lubię najbardziej, często kombinuje coś nowego :)

Składniki:


  • ćwiartka młodej kapusty
    1 marchewka
    2 ogórki małosolne lub kiszone
    pół kalarepki
    pęczek koperku
    1 łyżeczka oleju
    1 łyżeczka soku z cytryny
    sól i pieprz



Surówka z młodej kapusty z ogórkiem małosolnym i kalarepką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę poszatkować.Marchewkę i kalarepkę obrać. Marchew,kalarepkę i ogórki zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Koperek posiekać.Dodać olej,sok z cytryny i przyprawić. Wymieszać.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy