Surówka z kapusty pekińskiej z bananami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Warzywa i owoce umyć. Liście kapusty pekińskiej pokroić. Marchewkę obrać i zetrzeć na grubych oczkach. Pora pokroić na półplasterki. Jabłko obrać, usunąć gniazdo nasienne i drobno pokroić. Ogórki pokroić w ćwierćplasterki. Banany obrać i pokroić w kostkę (odkroić kilka plasterków do dekoracji). Wszystkie składniki wymieszać.
2.Składniki sosu dokładnie wymieszać na gładki krem. Dać do surówki i dokładnie wymieszać, żeby sos pokrył całą powierzchnię warzyw.
Surówkę przełożyć do salaterki i udekorować.
Porady
Surówkę podajemy do obiadu do mięs i ryby. Z uwagi na to, że jest bogatym źródłem witamin, warto, żeby często gościła na naszym stole.
Komentarze