Surówka z selerem

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Ma naprawdę wyjątkowy smak i bardzo apetycznie wygląda.

Składniki:

  • ● główka kapusty pekińskiej
    ● 2 średniej wielkości ogórki
    ● seler
    ● 2 marchewki
    ● pęczek rzodkiewek
    ● mały por
    ● mała cebula
    ● 1/2 kalarepy
    ● łyżka octu
    ● łyżeczka cukru
    ● sól
    ● pieprz

Surówka z selerem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa oczyszczamy. Kapustę pekińską drobno kroimy. Ogórki, rzodkiewki, pora i cebulę kroimy w małą kostkę. Selera, marchewki
    i kalarepę ścieramy na tarce o dużych oczkach.
  • 2. Warzywa przekładamy do miski, mieszamy. Doprawiamy octem, cukrem, szczyptą soli i pieprzu.

Porady

RADY Warto dodać łyżkę posiekanego koperku. Zamiast octu można użyć soku z cytryny.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_04-2012

Komentarze

Podobne przepisy