Surówka z pora z jabłkiem

4.5 (149 ocen)

Bardzo prosta i smaczna surówka do obiadu.

Składniki:

  • 1 duży por
    1 duże jabłko
    1 łyżeczka cukru
    1-2 łyżki jogurtu naturalnego
    1 łyżka majonezu
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (149 ocen)

Zobacz również:

Surówki Dodatki

Surówka z pora z jabłkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pora obieramy z zewnętrznych liści, odcinamy ciemnozieloną część. Białą część myjemy, odsączamy i kroimy w krążki. Wkładamy do miski, zalewamy wrzątkiem, mieszamy i po 5 sekundach wylewamy na sitko. Od razu przelewamy zimną wodą, odsączamy i osuszamy na kuchennym ręczniku.
  • 2. Jabłko obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Natychmiast polewamy sokiem z cytryny i mieszamy. Łączymy z porem, dodajemy cukier, jogurt i majonez, przyprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem i dokładnie mieszamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka Por

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować