Surówka z pora i jabłka

4.5 (141 ocen)

  • 15 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Pyszna, zdrowa i szybka do przygotowania. Czego chcieć więcej?

  • 15 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 duży por
    3 średnie jabłka
    2 łyżki majonezu
    400 ml kefiru lub jogurtu naturalnego
    sól, cukier do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (141 ocen)

Zobacz również:

Surówki Majonez

Surówka z pora i jabłka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Por odkrawamy ok. 3 cm z każdej strony (zarówno po białej jak i zielonej stronie). Końcówki wyrzucamy. Następnie przecinamy całego na pół i dokładnie myjemy liście. Kroimy drobno i wrzucamy do miski.
  • 2. Jabłka myjemy (można obrać) i ścieramy na grubej tarce. Łączymy z porem. Całość zalewamy kefirem/jogurtem, doprawiamy majonezem, solą i cukrem do smaku. Mieszamy.

Porady

W wersji light majonez można pominąć lub zastąpić większą ilością kefiru/jogurtu

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Majonez Jabłka Jogurt Kefir Por

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować