Surówka z porem w sosie koperkowo-czosnkowym

0 (0 ocen)

  • 20 min

Bardzo smaczna i zdrowa. Często ją przyrządzam do dań obiadowych.

  • 20 min

Składniki:

  • mały por
    ½ małej kapusty pekińskiej
    kawałek białej rzepy (ok. 15 dag)
    łyżka posiekanego koperku
    3-4 ząbki czosnku
    2 łyżki jogurtu
    1 łyżka majonezu
    sól, pieprz
    natka pietruszki do ozdoby

Surówka z porem w sosie koperkowo-czosnkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Umyty por i kapustę drobno siekamy. Obraną rzepę ucieramy na tarce. Składniki łączymy, doprawiamy solą i pieprzem.
  • 2. Jogurt mieszamy z majonezem, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i koperek. Gotowym sosem polewamy warzywa i mieszamy.

Komentarze

Podobne przepisy