Surówka z pekinki z groszkiem i kiełkami

0 (0 ocen)

Zdrowa surówka z dodatkiem groszku i kiełków, które nadają ostrego smaku.

Składniki:

  • kapusta pekińska 1/2 dużej szt.
    marchew 1 szt.
    groszek zielony 1 szkl.
    cebula 1/2 szt.
    sos winegret 1 op. ( u mnie Knorr francuski)
    olej 3-4 łyżki
    kiełki 1 garść ( u mnie mieszanka francuska)

Surówka z pekinki z groszkiem i kiełkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę poszatkować i umieścić w misce. Marchew obrać i zetrzeć na tarce na małych oczkach. Dodać do kapusty. Dodać również groszek i posiekaną cebulę.
    Wymieszać. Sałatkę posypać gotowym sosem ( u mnie sos francuski Knorra) i polać olejem. Wymieszać.
    Na każdą porcję ułożyć kiełki ( najlepiej ostre- u mnie mieszanka francuska)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy