Surówka z pekinki z papryką

4.5 (186 ocen)

Znakomita surówka do dań mięsnych.

Składniki:

  • 1 nieduża główka kapusty pekińskiej
    1 strąk czerwonej papryki
    1 cebula szalotka lub czerwona
    2 łyżki posiekanej zielonej pietruszki
    sól
    świeżo zmielony pieprz kolorowy
    3 łyżki oleju
    1 łyżka octu jabłkowego
    1 łyżeczka płynnego miodu
Wystaw ocenę:

4.5 (186 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Surówki

Surówka z pekinki z papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę kroimy na cienkie paseczki. Paprykę oczyszczamy z gniazda nasiennego, kroimy drobno w krótkie paseczki. Szalotkę lub cebulę kroimy w cienkie ćwierćplasterki.
  • 2. Pokrojone warzywa i zieloną pietruszkę mieszamy, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
  • 3. Olej, ocet i miód wkładamy do słoiczka, zakręcamy i roztrzepujemy aż do wymieszania składników.
  • 4. Sos dodajemy do sałatki i mieszamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta pekińska Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować