Surówka z pekinki i marchwi

5 (170 ocen)

Przepis znaleziony na opakowaniu kurkumy.Chociaż nie byłabym sobą, gdybym czegoś nie zmieniła.W oryginale były rodzynki i pekinka jedynie + sos.Ja nie dodałam rodzynek.Za to dodałam marchew.

Składniki:

  • 1 mała kapusta pekińska, około 350g
    3 marchewki, około 250g
    sól

    sos:
    2 łyżki majonezu
    2 łyżki śmietany 18%
    2 łyżki oleju rzepakowego
    łyżeczka kurkumy
    pieprz
Wystaw ocenę:

5 (170 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z pekinki i marchwi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę drobno kroimy. Doprawiamy solą. Odstawiamy na kilka minut. Po tym czasie do kapusty ścieramy na tarce o grubych oczkach marchew. Mieszamy.
  • 2. Do kubka przekładamy składniki na sos, doprawiamy pieprzem. Dokładnie mieszamy. Polewamy przyszykowane warzywa. Mieszamy. Chłodzimy w lodówce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurkuma Marchewka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować