Nazwałam ją tak, ponieważ po każdym wymieszaniu i skosztowaniu dodawałam jeszcze jakiś składnik
Składniki:
4 liście kapusty pekińskiej
1/4 czerwonej papryki
3 małe ogórki kwaszone
mała czerwona cebula
kawałek białej części pora
1/4 dużego jabłka
sól
pieprz
minimum porządna łyżka majonezu
Surówka z pekinki na raty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Składniki wprawdzie dodawałam na raty, ale uproszczę opis wykonania.
Liście kapusty, paprykę, pora i jabłko umyłam i osuszyłam. Liście pokroiłam w kostkę. Ogórki przekroiłam wzdłuż na pół i pokroiłam na plasterki. Z papryki usunęłam gniazdo nasienne i drobniutko pokroiłam w kosteczkę. Cebulę i pora obrałam, pokroiłam w drobną kosteczkę. Jabłko obrałam ze skórki, usunęłam gniazdo nasienne i również pokroiłam w kostkę. Wszystkie składniki umieściłam w misce, dodałam naprawdę dużą łyżkę majonezu, doprawiłam do smaku solą i pieprzem, dokładnie wymieszałam.
Komentarze