Surówka z pieczonych buraczków

4.5 (190 ocen)

  • 2 godz.

...

  • 2 godz.

Składniki:


  • 400 g buraków czerwonych
    1/2 pęczka natki pietruszki
    kilka listków natki selera
    1 gałązka mięty
    ocet jabłkowy
    oliwa z pestek winogron
    2 łyżeczki miodu
    3-4 szalotki
    sól ,pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (190 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z pieczonych buraczków - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Buraki umyłem i owinąłem folią aluminiową. Wstawiłem do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C i piekłem 1,5 godziny. Buraki ostudziłem i starłem na tarce o grubych oczkach. Zioła posiekałem i dodałem do buraczków. Szalotki obrałem ,pokroiłem w krążki i zeszkliłem na patelni z dodatkiem niewielkiej ilości oliwy. Wrzuciłem do buraczków ,dodałem miód ,4 łyżki oliwy z pestek winogron i doprawiłem do smaku solą ,pieprzem oraz octem jabłkowym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować