Surówka ze świeżej dyni z surimi

0 (0 ocen)

  • 15 min

bardzo ładnie sie prezntuje ta kolorowa surówka

  • 15 min

Składniki:


  • kawałek świeżej dyni ok 30 dag
    100g paluszków krabowych surimi
    2 ogórki kiszone
    1 łyzka majonezu
    3 łyzki jogurtu naturalnego
    oregano
    zioła prowansalskie
    sól
    pieprz

Surówka ze świeżej dyni z surimi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Dynie obieramy ze skórki, usuwamy nasiona, myjemy i ścieramy na tarce jarzynowej o grubych oczkach. ogórki kiszone kroimy w kostkę. Paluszki krabowe surimi obieramy z folijek i kroimy w mniejsze kawałki. Dynie, ogórki i surimi wrzucamy do miski. Przygotowujemy sos. Majonez mieszamy z jogurtem naturalnym oraz szczyptą soli, pieprzu oraz roztartych w rekach zioł prowansalskich i oregano. Sosem polewamy surówke i mieszamy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy