suszone kanie

4.47 (149 ocen)

  • 2 godz.

Kanie najczęściej podaje się smażone w panierce, suszone kanie to całkiem inna ich odsłona, która daje wiele możliwości i zastosowań tych smacznych grzybów.

  • 2 godz.

Składniki:

  • najlepsze są średniej wielkości kapelusze kań
Wystaw ocenę:

4.47 (149 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Suszone kanie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kanie oczyszczamy i suszymy najlepiej w suszarce lub piekarniku w temperaturze 50 stopni C. Ususzone kanie przechowujemy w suchym miejscu. Ja używam papierowych woreczków po mące lub cukrze i w zimie trzymam nad kaloryferem.

Porady

Pokruszonych suszonych kań używamy do zagęszczania sosów, zup, bigosu oraz do dań mięsnych.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kanie Suszone grzyby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować