Sushi w boczku z grillowaną cukinią i suszonymi pomidoramy

0 (0 ocen)

  • 30 min

Połączenie kuchni japońskiej i kuchni polskiej.

  • 30 min

Składniki:

  • Składniki podstawowe:
    - boczek w plastrach
    - mała cukinia
    - 250g ryżu
    Składnik podstawowy dodatkowy:
    - suszone pomidory w zalewie
    Skłądniki robocze:
    - łyżka masła
    - sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Sushi w boczku z grillowaną cukinią i suszonymi pomidoramy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W osolonej wodzie gotujemy ryż, tak aby był lekko rozgotowany. Cukinię i pomidory kroimy w wąskie paseczki.
  • 2. Na rozgrzanej patelni podsmażamy boczek. Plastry układamy na papierze do pieczenia tak, aby na siebie nachodziły. Na patelni rozpuszczamy łyżkę masła i podsmażamy paski cukinii. Pod koniec smażenia doprawiamy pieprzem i solą.
  • Sushi w boczku 3. Na plastry boczku wykładamy wcześniej ugotowany ryż, pozostawiając część odsłoniętą, tak aby można było zawinąć całość w rulon. Na środku układamy paseczki cukinii i pomidorów. Całość mocno zwijamy i odkładamy na chwilę.

Porady

Podawać z ostrym sosem chilli lub wasabi.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować