Sushi z cukinii - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso umyć,ugotować i obrać z kości w ten sposób by pozostały kawałki mięsa.Cukinię umyć,przekroić na pół i wydrążyć miąższ z pestkami.Marchewkę ugotować w osolonej wodzie i zetrzeć na tarce na grubych oczkach.Wymieszać z rozgniecionym czosnkiem i natką pietruszki.Doprawić solą i pieprzem.Na każdą połówkę cukinii rozłożyć cienką warstwę marchewki,na to mięso i z kurczaka i na środku pasek fety przez całą długość cukinii.Następnie 2 połówki złożyć razem i związać sznurkiem.Układać na blaszce,polać oliwą i posolić.Piec w temp 180 stopni przez ok 20-25 minut
2.Po upieczeniu odwinąć sznurek i pokroić na 1 cm plastry jak widać na zdjęciu.Przed podaniem obficie posypać świeżo zmielonym pieprzem.Można podawać z dipem majonezowym lub czosnkowym.
Komentarze