Syrop miętowy

4.5 (188 ocen)

  • 5 min

Idealny do herbaty czy deserów

  • 5 min

Składniki:

  • szklanka ubitych świeżych liści mięty
    szklanka cukru
    2 szklanki wody
Wystaw ocenę:

4.5 (188 ocen)

Zobacz również:

Przetwory Syropy

Syrop miętowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukier rozpuścić w wodzie gotując.
    Jak się rozpuści dodać miętę i gotować aż syrop zgęstnieje.
  • syrop miętowy 2. Przed przelaniem do słoiczka pozbywamy się liści odcedzając przez gazę lub sito o drobnych oczkach.
    Syrop przechowywać w lodówce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować