Sznycel z indyka w panierce

4.5 (188 ocen)

  • 30 min

Tak podany sznycel z indyka to pomysł na szybki i smaczny niedzielny obiad.

  • 30 min

Składniki:

  • Składniki na około 7 porcji:
    800 g sznycli z fileta z piersi indyka
    110 g płatków jaglanych błyskawicznych
    30 g siemienia lnianego
    30 g słonecznika
    2 jajka
    mąka
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (188 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Sznycel z indyka w panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do blendera kielichowego wrzucamy płatki jaglane, siemię, słonecznik, szczyptę soli i blendujemy.
  • 2. Porcje mięsa rozbijamy tłuczkiem, przyprawiamy solą i pieprzem.
  • 3. Każdy panierujemy kolejno w mące, jajku i panierce z płatków, siemienia i słonecznika.
  • 4. Smażymy na rumiano na rozgrzanym oleju z obu stron.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Płatki Siemię lniane Słonecznik

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować