Sznycelki drobiowe w sosie słodko-kwaśnym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Filet z kurczaka dokładnie, myjemy, osuszamy i dzielimy na mniejsze kawałki, powinno nam wyjść ok. 8 małych kawałków z podwójnego fileta. Następnie rozbijamy mięso tłuczkiem owiniętym w folię. Łączymy ze sobą wszystkie przyprawy, mieszamy , po czym posypujemy delikatnie mięso z obu stron i odkładamy.
2.Jaja wbijamy na talerz i roztrzepujemy. Mąkę i bułkę tartą również wykładamy na talerze. Mięso panierujemy w mące, jajku a następnie w bułce tartej.Tak przygotowane mięso smażymy na rozgrzanym oleju do momentu zarumienienia się.
3.Szkło żaroodporne smarujemy 2 łyżkami masła, wylewamy połowę sosu, układamy sznycelki i zalewamy resztą sosu. Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180 stopni przez 20 minut.
Komentarze