Nudziło mi się i tak o to powstały takie sznycelki:)
40 min
Dla 5 osób
Składniki:
60 dag łopatki
40 dag surowego boczku
5 dag makaronu o dowolnym kształcie
1 cebula
2 ząbki czosnku
2 małe bułki kajzerki
2 jajka
4 ogórki kiszone
Sól, pieprz, przyprawy
Bułka tarta do panierowania
Sznycelki mielone z ogórkiem i makaronem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ogórki obrać i pokroić w grubsze słupki. Makaron ugotować al’dente. Odcedzić. Bułki namoczyć w wodzie, odcisnąć nadmiar płynu. Łopatkę i boczek umyć i zmielić razem z bułkami, obraną cebulą i czosnkiem. Do masy dodać jajka, makaron i doprawić do smaku. Z gotowej masy formować niewielkie kotlety, do środka włożyć słupek ogórka, następnie obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju na rumiano.
Komentarze