Sznycelki mielone z ogórkiem i makaronem

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 40 min
  • Dla 5 osób

Nudziło mi się i tak o to powstały takie sznycelki:)

  • 40 min
  • Dla 5 osób

Składniki:

  • 60 dag łopatki
    40 dag surowego boczku
    5 dag makaronu o dowolnym kształcie
    1 cebula
    2 ząbki czosnku
    2 małe bułki kajzerki
    2 jajka
    4 ogórki kiszone
    Sól, pieprz, przyprawy
    Bułka tarta do panierowania

Sznycelki mielone z ogórkiem i makaronem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ogórki obrać i pokroić w grubsze słupki. Makaron ugotować al’dente. Odcedzić. Bułki namoczyć w wodzie, odcisnąć nadmiar płynu. Łopatkę i boczek umyć i zmielić razem z bułkami, obraną cebulą i czosnkiem. Do masy dodać jajka, makaron i doprawić do smaku. Z gotowej masy formować niewielkie kotlety, do środka włożyć słupek ogórka, następnie obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju na rumiano.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy