Sznycle drobiowe z pieczarkami

5 (143 ocen)

  • 30 min

...

  • 30 min

Składniki:

  • podwójny filet z kurczaka
    15 dag pieczarek
    2 łyżki mąki
    5 łyżek bułki tartej
    jajko
    2 łyżki mleka
    cząstki cytryny
    4 plastry żółtego sera
    łyżka masła
    sól, pieprz
    olej
    sałata albo kapusta
Wystaw ocenę:

5 (143 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Sznycle drobiowe z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso opłucz, podziel na filety, a te rozetnij poprzecznie na dwa plastry. Delikatnie pobij drewnianym tłuczkiem.
  • 2. Pieczarki oczyść, pokrój w plastry, po czym usmaż na maśle, aż odparuje cały płyn, następnie oprósz je solą i pieprzem.
  • 3. Jajko roztrzep z mlekiem, szczyptą soli i pieprzu. Mięso panieruj w mące, jajku i bułce tartej.Usmaż na oleju na złoto.
  • 4. Sznycle włóż do naczynia żaroodpornego. Na każdym ułóż pieczarki i paski sera. Zapiecz. Podaj na sałacie lub kapuście z cytryną oraz z ryżem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować