Sznycle wieprzowe z kurkami

1 (1 ocen)

  • 20 min

Przepisem zainspirowałam się z "Przyślij przepis!". Ten pochodzi z 9/2012

  • 20 min

Składniki:

  • 60 dag szynki wieprzowej
    45 dag kurek
    200 ml śmietany
    kilka łyżek mąki
    1/2 pęczka natki pietruszki
    olej
    sól
    pieprz biały
Wystaw ocenę:

1 (1 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Sznycle wieprzowe z kurkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szynkę kroimy na 5 plastrów.Oprószamy solą i pieprzem.Smażymy 15 minut z obu stron.Po 15 minutach sznycle podlewamy zimną wodą.
  • 2. Oczyszczone kurki dodajemy do mięsa,mieszamy i smażymy pod przykryciem na małym ogniu 30 minut.Nastepnie wlewamy śmietanę,wsypujemy natkę pietruszki i doprawiamy.
  • 3. Podajemy z ziemniakami i z surówką z różnych sałat i z marchewką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować