Sznycle z indyka

4.98 (191 ocen)

  • 30 min

Sznycle z indyka z pastą warzywną posmakowały nam bardzo. I mają jeszcze jedną zaletę....robi się je błyskawicznie.

  • 30 min

Składniki:

  • 400 g fileta z piersi indyka
    120 g pasty warzywnej tatarskiej ( SANTE )
    jajko
    mąka do oprószenia
    sól , pieprz do smaku

    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.98 (191 ocen)

Sznycle z indyka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso dokładnie umyć i oczyścić. Pokroić na sznycle i delikatnie rozbić .
    Posolić i popieprzyć. Na każdy sznycel nakładać łyżeczkę pasty i rozsmarować . Złożyć na pół, tak ,żeby powstała koperta. Jeśli istnieje taka potrzeba spiąć wykałaczką. Oprószyć mąką i zamaczać w rozbełtanym jajku. Smażyć na złoty kolor. Smacznego

Porady

Jakiś czas temu odkryłam pasty firmy Sante. Są bardzo smaczne.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować