Sznycle z indyka w cieście musztardowym z sezamem

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Na obiad zrobiłam delikatne sznycelki z indyka w cieście musztardowym z sezamem i powiem nieskromnie, że wyszło super :)

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • filet z indyka- 500g, 2 jajka, 1 łyżka musztardy miodowej, 1 łyżka musztardy rosyjskiej, 1/2 łyżeczki pieprzu białego, sól wg smaku, 1 łyżeczka czosnku granulowanego, 2 łyżki prażonego sezamu, 3-4 łyżki mąki ryżowej. Jeśli ciasto będzie zbyt rzadkie dodać jeszcze odrobinę mąki, olej kokosowy do smażenia.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Sznycle z indyka w cieście musztardowym z sezamem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filet z indyka umyć, osuszyć, pokroić na 5 plastrów, przyprawić. W misce ubić jajka z granulowanym czosnkiem musztardami i sezamem, dodać mąkę i wymieszać dokładnie na gładkie ciasto. Włożyć sznycle do ciasta, wymieszać delikatnie, by ciasto pokryło całe mięso. Odstawić do lodówki na około 1 godzinę. Po tym czasie rozgrzać olej na nieprzywierającej patelni i smażyć sznycle na średnim ogniu z obu stron na złoty kolor. Mięsko smaży się błyskawicznie, należy pilnować by nie przesuszysz. Podawać z ulubionymi dodatkami. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować