Sznycle z indyka w orzechowo-ziołowej panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Sznycle opłucz, osusz i rozbij tłuczkiem. Oprósz solą, pieprzem i wstaw do lodówki.
2.Przygotuj dwie panierki: na jednym talerzu wymieszaj płatki kukurydziane z orzechami, a na drugim bazylię, pietruszkę, koperek, bułkę tartą oraz starty żółty ser.
3.Kotlety oprósz mąką. Na talerzyk wbij jajko, przypraw solą i pieprzem, roztrzep. Sznycle zanurzaj w jajku i obtaczaj w panierce; z jednej strony w ziołowo-serowej a z drugiej w orzechowo-kukurydzianej. Panierkę dociśnij dłonią do mięsa.
4.Na patelni rozgrzej olej.Smaż kotlety na złoty kolor po około 5 minut z każdej strony. Podawaj gorące, np. z ziemniakami i ulubioną sałatką.
Komentarze