Sznycle z indyka w orzechowo-ziołowej panierce

4.5 (155 ocen)

Mój pomysł na urozmaicenie tradycyjnych schabowych: z jednej strony chrupiąca a z drugiej ziołowa panierka. Pycha!

Składniki:

  • 4 sznycle z indyka
    4 łyżki płatków kukurydzianych
    4 łyżki siekanych orzechów włoskich
    2 łyżki siekanej natki pietruszki
    2 łyżki siekanej bazylii
    2 łyżki siekanego koperku
    3 łyżki startego żółtego sera
    4 łyżki bułki tartej
    2 łyżki mąki
    1 jajko
    sól, pieprz
    olej do smażenia







Wystaw ocenę:

4.5 (155 ocen)

Sznycle z indyka w orzechowo-ziołowej panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sznycle opłucz, osusz i rozbij tłuczkiem. Oprósz solą, pieprzem i wstaw do lodówki.
  • przygotuj panierki 2. Przygotuj dwie panierki: na jednym talerzu wymieszaj płatki kukurydziane z orzechami, a na drugim bazylię, pietruszkę, koperek, bułkę tartą oraz starty żółty ser.
  • 3. Kotlety oprósz mąką. Na talerzyk wbij jajko, przypraw solą i pieprzem, roztrzep. Sznycle zanurzaj w jajku i obtaczaj w panierce; z jednej strony w ziołowo-serowej a z drugiej w orzechowo-kukurydzianej. Panierkę dociśnij dłonią do mięsa.
  • 4. Na patelni rozgrzej olej.Smaż kotlety na złoty kolor po około 5 minut z każdej strony. Podawaj gorące, np. z ziemniakami i ulubioną sałatką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bazylia Orzechy Płatki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować