Sznycle z indyka w panierce z ananasem

4.5 (175 ocen)

  • 40 min

Sznycle z indyka w panierce danie w sam raz na niedzielny obiad.

  • 40 min

Składniki:

  • 6 sznycli z indyka (najlepiej wykrojone z fileta)
    1 jajko, 2 łyżki mleka
    bułka tarta do panierowania ,3 plastry ananasa
    żółtego sera
    olej do smażenia
    sól, pieprz,
Wystaw ocenę:

4.5 (175 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Sznycle z indyka w panierce z ananasem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sznycle  z  indyka  w  panierce. 1. Sznycle lekko rozbić, oprószyć solą, pieprzem i . Obtoczyć w jajku rozkłóconym z mlekiem i bułce tartej, czynność powtórzyć. Olej dobrze rozgrzać na patelni, włożyć sznycle i usmażyć na złoty kolor z obu stron.
    Na każdym sznyclu ułożyć plaster ananasa (a jak sznycel jest większy to jeszcze dołożyć pół plastra). Przykryć serem i zapiec w piekarniku (albo w mikrofalówce z opcją grillowania) aż do rozpuszczenia się sera.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować