1.-DO MĄKI PSZENNEJ I KRUPCZATKI DODAJEMY MASŁO3 ŁYŻKI CUKRU/PROSZEK DO PIECZENIA,ŚMIETANĘ I ŻÓŁTKA
-ZAGNIEĆ CIASTO ZAWIŃ W FOLIĘ I WŁÓŻ DO LODÓWKI NA 1 GODZ
-JABŁKA OBIERZ ZETRZYJ NA GRUBYCH OCZKACH,ZASYP CUKREMI CYNAMONEM DUŚ OK 10-15 MIN ODSTAW DO SCHŁODZENIA
2.-BLACHĘ 26X37 WYŁÓŻ PAPIEREM DO PIECZENIA
-2/3 CIASTA POKROJ NA PLASTRY I WYŁÓŻ NA BLACHĘ, PONAŁUWAJ WIDELCEM
3.-NA CIASTO WYKŁADAMY JABŁKA
4.-BIAŁKA UBIJAMY NA SZTYWNĄ PIANĘ DODAJĄC POZOSTAŁY CUKIER
-NASTEPNIE DODAJEMY DO BIAŁEK MĄKĘ ZIEMNIACZANĄ I DELIKATNIE MIESZAMY
-POZOSTAŁE CIASTO ZETRZYJ NA TARCE I POSYP CIASTO
5.-PIECZ W TEMP.180 ST.TERMOOBIEG.OK 45-50 MIN
Porady
-KAZDY PIEKARNIK PIECZE INACZEJ WIĘC PILNUJMY CZASU PIECZENIA
Komentarze