Szarlotka bez jajek

4.5 (162 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Gotuję tylko dla siebie i syna, ale wypiekami częstuję koleżanki. Tym przepisem ze wszystkimi dzielę się chętnie, bo jest prosty w przygotowaniu.

Składniki:

  • ● 1 szkl. cukru pudru
    ● 1 szkl. mąki
    ● 1 szkl. kaszy manny
    ● 1 łyżeczka proszku do pieczenia
    ● cukier waniliowy
    ● 1/2 kostki zimnej margaryny
    ● 1 kg jabłek
    ● tłuszcz do formy
Wystaw ocenę:

4.5 (162 ocen)

Zobacz również:

Desery

Szarlotka bez jajek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Produkty suche mieszamy
    i dzielimy na trzy części.
  • 2. Jabłka obieramy, ścieramy
    na tarce o dużych oczkach
    i dzielimy na trzy części.
  • 3. Na wysmarowaną tortownicę
    wykładamy 1/3 suchych
    produktów, wyrównujemy
    i kładziemy 1/3 część jabłek.
    Układamy na przemian kolejne
    części tak, aby ostatnią
    warstwę stanowiły jabłka.
  • 4. Bezpośrednio na wierzch
    szarlotki ścieramy margarynę.
    Pieczemy godzinę w 180 °C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka

Notka redakcyjna

PPWS_07-2009

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować