Szarlotka bez pieczenia

4.45 (198 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 4 osób

Cała moja rodzina uwielbia takie szarlotki. Są smaczne i proste w przygotowaniu.

  • 2 godz.
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 1 opakowanie biszkoptów

    2 kh jabłek

    ok 2/3 szkl cukru

    2/3 szkl cukru

    2 łyżki soku z cytryny

    1 łyżeczka cynamonu

    2 galaretki cytrynowe

    Pianka:

    600 ml śmietanki kremówki

    2 galaretki cytrynowe

    Posypka:

    20 dkg wiórek kokosowych

    1 łyżeczka masła

    2 łyżeczki cukru
Wystaw ocenę:

4.45 (198 ocen)

Zobacz również:

Desery

Szarlotka bez pieczenia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Blachę 24×34 wykładamy biszkoptami
    Jabłka obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach
    Rozgrzewamy patelnię dodajemy jabłka i przesmażamy do momentu odparowania płynu, dodajemy cukier, cynamon oraz galaretki. Mieszamy do momentu rozpuszczenia galaretek. Lekko studzimy
    Przestudzone jabłka wykładamy na biszkopty. Odstawiamy w chłodne miejsce do stężenia
    Dwie galaretki rozpuszczamy 250 ml wrzącej wody
    Śmietankę ubijamy pod koniec ubijamy dodajemy schłodzoną tężejącą galaretkę.
    Piankę wykładamy na masę jabłkową . Ponownie odstawiamy ciasto w chłodne miejsce do stężenia
    Na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy cukier oraz wiórki i przesmażamy
    Polewamy nim ciasto.

Porady

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować