Szarlotka bez pieczenia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Blachę 24×34 wykładamy biszkoptami
Jabłka obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach
Rozgrzewamy patelnię dodajemy jabłka i przesmażamy do momentu odparowania płynu, dodajemy cukier, cynamon oraz galaretki. Mieszamy do momentu rozpuszczenia galaretek. Lekko studzimy
Przestudzone jabłka wykładamy na biszkopty. Odstawiamy w chłodne miejsce do stężenia
Dwie galaretki rozpuszczamy 250 ml wrzącej wody
Śmietankę ubijamy pod koniec ubijamy dodajemy schłodzoną tężejącą galaretkę.
Piankę wykładamy na masę jabłkową . Ponownie odstawiamy ciasto w chłodne miejsce do stężenia
Na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy cukier oraz wiórki i przesmażamy
Polewamy nim ciasto.
Komentarze