SZARLOTKA NA KRUCHYM CIEŚCIE Z KARMELEM I BITĄ ŚMIETANĄ – deser w słoiczku

0 (0 ocen)

  • 20 min

Takie desery nie tylko pięknie wyglądają, ale i obłędnie smakują!Świetny pomysł do pracy, szkoły i na imprezę!

  • 20 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI:

    ( 1 szt )

    * duże jabłko – 1 szt
    * kruche ciastka – 5 szt
    * cukier brązowy – 3-4 łyżki
    * cynamon – 1 łyżeczka
    * sok z cytryny
    * bita śmietana
    * chips jabłkowy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Szarlotka na kruchym cieście z karmelem i bitą śmietaną – deser w słoiczku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

    Jabłko ( nie obieramy ) kroimy w kostkę, wkładamy na patelnię, podlewamy szklanką wody, zasypujemy cukrem i cynamonem, dodajemy odrobinę soku z cytryny i prażymy ok. 5 minut.

    Do słoiczka wkładamy: porcja jabłek + połamane ciastko + sos karmelowy w którym prażyły się jabłka + jabłka + ciastko … – tak do wykończenia składników.

    Dekorujemy bitą śmietaną , odrobiną cukru z cynamonem i chrupiącym chipsem jabłkowym.

    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować