Szarlotka Sypanka

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

szybkie i smaczne ciasto

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 szklanka mąki
    1 szklanka kaszy manny
    1 szklanka cukru
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    Cukier waniliowy 16 gram
    ¾ masła o gramaturze 250 gram
    2 kg startych jabłek na grubych oczkach tarki.

Szarlotka sypanka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Szarlotka Sypanka 1. Połączyć razem produkty sypkie : mąka, kasza, cukier, proszek do pieczenia, wanilię, wymieszać.
    Układać w tortownicy :
    1/ warstwa sypka
    2/warstwa jabłek+ cynamon
    3/ warstwa sypka
    4/warstwa z masła pokrojonego w plasterki.
    Piec 1 godzinę w 180 st.
    Można zrobić więcej warstw, ale zawsze ostatnia warstwa ma być sypka a na niej pokrojone masło

Porady

zdjęcie wykonała Joanna Sladkowska, moja przyjaciółka

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy