Pieczenie sprawia mi wiele radości .Jeszcze więcej satysfakcji daję mi patrzenie na osoby które z przyjemnością jedzą to co przygotuję.
Składniki:
Składniki :
2kg jabłek
ciasto:
50 dag mąki
25 dag masła
szklanka cukru
2jaja
1żółtko
1.5 łyżeczki proszku do pieczenia
Masa budyniowa:
2 budynie waniliowe
3/4 l wody
szklanka cukru
Szarlotka z budyniem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Przygotowanie : Posiekać mąkę z miękkim masłem , dodać resztę składników , zagnieść ciasto. 3/4 ciasta wylepić tortownicę o średnicy 28cm Na cieście ułożyć obrane i pokrojone na cząstki jabłka .Na wodzie ugotować budyń z cukrem .Gorący wyłożyć na owoce i równomiernie rozprowadzić .Resztą ciasta pokryć wierzch szarlotki .Ciasto piec w temp 180st 50-60 min . Posypać cukrem pudrem
Komentarze