Szarlotka z serkiem i kruszonką

4.43 (218 ocen)

  • 40 min

szybkie weekendowe ciasteczko

  • 40 min

Składniki:

  • ciasto
    1,5 szkl mąki
    2 żółtka
    0,5 szkl cukru
    2 łyżki wiórek kokosowych
    pół kostki margaryny

    serek
    1 kostka sera białego
    2 białka
    0,5 szkl cukru
    0,5 szkl mleka
    aromat pomarańczowy (kilka kropel)
    otarta skórka z cytryny, ok 1 łyżeczka

    1 kg jabłek
    3 łyżki cukru

    kruszonka
    1,5 szkl mąki
    3-4 łyżki cukru
    pół kostki margaryny
    2 łyżki wiórek kokosowych

Wystaw ocenę:

4.43 (218 ocen)

Zobacz również:

Desery

Szarlotka z serkiem i kruszonką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.

    Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach
    Kruszonkę również przygotować wcześniej rozcierając wszystkie składniki by wytworzyły się grudki, wstawić do lodówki.
    Zagnieść ciasto z podanych produktów, Rozłożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, o wym ok 30x22
    Ser i wszystkie dodatki włożyć do kubka blendera , zmiksować dobrze i wylać na ciasto.
    Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 st na ok 15- 17 min . ser powinien zaczynać bokami sie rumienić.
    Jabłka wymieszać z cukrem przed samym wyłożeniem , rozłożyć równo na serze , przykryć kruszonką. Piec kolejne 15 do 20 min aż kruszonka nabierze złotego koloru.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować