Szaruch

4.5 (188 ocen)

  • 50 min

Moja mama dostała ten przepis od naszej sąsiadki, a ja jako pierwsza je wypróbowałam. Kiedy postawiłam ciepłe ciasto na stole nikt nie mógł od niego odejść.

  • 50 min

Składniki:

  • Ciasto:
    3 jajka
    2 szklanki cukru
    0,5 szklanki oleju
    2 słoiki dżemu śliwkowego
    2 łyżeczki sody
    4 szklanki mąki
    2 łyżki kakao
    1,5 szklanki mleka
    cukier puder
Wystaw ocenę:

4.5 (188 ocen)

Zobacz również:

Desery

Szaruch - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na początku sypiemy mąkę, kakao i sodę do miski, po czym je mieszamy. Do drugiej miski wbijamy jajka, dodajemy cukier, olej i ubijamy mikserem. Kiedy wytworzy się gładka masa przerzucamy na najmniejsze obroty i dodajemy łyżką zawartość pierwszej miski, a w trakcie dolewamy po trochu mleko. Gdy otrzymamy czekoladową masę dokładamy słoiczek dżemu. Zawartość wlewamy do blaszki i pieczemy przez 40 min. w temperaturze 180 stopni. Kiedy ciasto wystygnie należy je przełożyć drugim słoikiem dżemu i posypać cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować