Szaszłyki koktajlowe

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

sezon grillowy w pełni, stąd moja propozycja szaszłyków totalnie zmiksowanych, z tym co najlepsze z grilla ;))

  • 2 godz.

Składniki:

  • Na 16 szaszłyków:
    2 piersi z kurczaka
    400 g boczku gotowanego
    200g pomidorków koktajlowych
    100 g pieczarek
    2 papryki (dowolne kolory)
    16 cebulek (malutkich)
    ¼ szkl oleju
    Przyprawa do grilla (ognista)

    Dodatkowo:
    2 miseczki
    Patyczki do szaszłyków

Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Napoje

Szaszłyki koktajlowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • papryczka, mięso i cebulki :) 1. Mięso myjemy osuszamy i kroimy na kawałki. Wrzucamy do miski i posypujemy przyprawą i zalewamy połową oleju.


    Boczek kroimy na plastry (niezbyt cienkie), wrzucamy do drugiej miski i tak samo jak mięso zalewamy olejem i opruszamy przyprawą.


    Myjemy paprykę, pieczarki i pomidorki. Z papryki wycinamy gniazda nasienne i oczyszczamy środek. Kroimy na dużą kostkę.


    Nakładamy na patyczki przekładając warzywa i mięso tak by na każdym znalazło się wszystkiego po trochę ;)


    Zaczynamy nakładać na szaszłyk od papryki bo utrzyma resztę składników przy obracaniu :)

Porady

postarajmy się ich nie spalić na grillu :) moi panowie się trochę zapomnieli i kilka szaszłyków przyczarniało :P ale i tak były smaczne!!

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill

Podobne przepisy

To może cię zainteresować